Doorgeefwinkel Deelboz

Bergen op Zoom krijgt haar eigen doorgeefwinkel! Debby en ik hebben een mooie locatie aangeboden gekregen in het vernieuwde Doe-centrum in Bergen op Zoom. Gemeente Bergen op Zoom heeft begin 2015 Stichting AanZet aangesteld om een nieuwe start te maken met het centrum en dagaktiviteitencentrum ‘t Cromwiel is inmiddels ook gevestigd in het gebouw. Wij zijn nu uitgenodigd om ons Deelboz een plaatsje te geven in het Doe-Centrum en we zijn enorm blij met deze kans!

We maken een stille opstart en de officiële opening hopen we voor begin december te kunnen plannen. In de tussentijd zijn we dus wél open maar in opbouw; we verzamelen benodigdheden en kasten/rekken om alle weggeefspulletjes in te etaleren, het is al mogelijk om tijdens openingsuren donaties te brengen én zie je iets dat je leuk vind in de winkel dan mag je het mee naar huis nemen!

2014-09-28 Deelboz tekening rond strak uitgesneden kleinDEELBOZ

De naam Deelboz komt van Voz. Voz woont in het Deelboz en houdt erg van spelen en delen. Omdat zijn huisje zo vol stond met spulletjes kon hij niet meer spelen en werd het tijd om op te ruimen. Zo ontstond het Deelboz!

Ons logo en de stoere Voz werden getekend door een echte striptekenaar:        Wouter Goudswaard!

Like en deel onze Facebook pagina om meer bekendheid te geven aan het Deelboz: www.facebook.com/deelboz

KERNPUNTEN
– Het Deelboz is voor iedereen (niet alleen voor minima).
– Er mag gegeven en gekregen worden. Het één kan los staan van het ander.
– Er is geen sprake van ruilen.
– Om te zorgen dat wij op onze locatie kunnen blijven is het toch nodig geld in te zamelen. Om deze reden is enkel voor kleding een prijskaartje van 50 eurocent per stuk, alle overige artikelen zijn gratis.
– Ook zullen we regelmatig een rommelmarkt organiseren met gedoneerde artikelen om op die manier ons voortbestaan te kunnen blijven garanderen.
– We zijn heel blij met donaties.

WEGGEEFREGELS
– We accepteren artikelen die in goede staat én schoon zijn.
– Grote meubelstukken of kasten kunnen wij niet aannemen. Leidraad is ‘kun je het in je eentje makkelijk dragen, dan is het welkom in Deelboz’. Wél hebben we op Facebook een speciale Facebookbookgroep waar je grotere spullen zelf gratis kunt doorgeven.
– Voor een aantal artikelen geldt een beperking voor het aantal dat je per week mag inleveren. Ook is er geregeld een stop op het aannemen van bepaalde artikelen of wordt er kritischer gekeken. Op het krijtbord in Deelboz staat dit aangegeven.
– Bezoekers / handelaren waarvan blijkt dat zij meegenomen spullen doorverkopen, bijvoorbeeld via internet of op een rommelmarkt, zijn niet meer welkom bij Deelboz.
– Vanzelfsprekend worden gestolen goederen niet ingenomen. Bij twijfel wordt er aangifte gedaan bij de politie.
– Vanaf 16 jaar kunnen jongeren zonder begeleiding de winkel bezoeken.
– Honden zijn niet welkom in de doorgeefwinkel, uitgezonderd hulphonden en blindengeleidehonden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s